Nyt stråtag
Gå til forsiden...
Du er her : Startside - Om os -> Stråtag priser m.m.

Stråtag priser m.m.

 

Et kvalitetsstråtag har en lang levetid.
Et billigt stråtag en kort levetid.
Derfor er et kvalitetsstråtag det billigste i længden,
selvom anskaffelsesprisen er højere.

Nedenfor ses dette visualliseret i en graf over sammenhængen
mellem anskaffelsespris og levetid på et tag med en
gennemsnitlig størrelse på 200 m2.

Hvad er prisen på stråtag hos Torstedgaard Tækkefirma?

"Hvad er jeres stråtag priser?" er et svært spørgsmål uden at have set opgaven, men jeg vil gøre et forsøg på at svare, for at give dig en ide om hvilke priser du skal regne med. Prisen kommer helt an på hvor mange kviste, valme og skotrender der skal tækkes. Hvilke slags rør skal der bruges? (Polske rør er f.eks. billigere end rumænske). Hvor meget af opgaven kan husejeren selv klare? Kan husejeren selv tage det gamle tag ned? Kan husejeren selv fjerne affaldet og rydde op efter os? Kan de gamle lægter genanvendes? Med eller uden brandsikring o.s.v.

 

Prisen er mellem 700,- og 750,- pr. m2 som udgangspunkt

Kvadratmeterpriser på ren tækning af flader med rumænsk rør er ca. 700 kr. ved en tykkelse på 30cm (evt. skintækning). En tykkelse på 30-35 cm ligger omkring 800kr. Men disse priser kan desværre ikke bruges til ret meget, da nedbrydning, kviste, valme, brandsikring, mønning, oprydning m.m. kommer oveni.

 

Prisen er mellem 1.400,- og 1.600,- alt inklusive

En gennemsnitspris på de ovenstående opgaver - dvs. alt inkl. - vil typisk ligge på omkring de 1.400 kr. pr. m2 inkl. moms og sjældent over 1.600 kr. inkl. moms. For at finde den rigtige pris er det nødvendigt - og også det mest seriøse - at jeg kommer på besøg og vi får talt om tingene.

Går tilbudet i ordre, udformes en skriftlig ordrebekræftelse med udspecificering af hvad hver enkelt arbejdsopgave koster og hvad der helt præcist er indeholdt i prisen.

 

Ingen overraskelser

Aftalen er bindende for begge parter og da alt er aftalt på skrift kommer der ingen overraskelser for bygherren, som f.eks. senere korrektur af antallet af kvadratmeter.


Hvor lang tid tager det at få nyt stråtag hos Torstedgaard Tækkefirma?

I gennemsnit kan vi tække 50-60 m2 om ugen. Opstarten tager længst tid med opsætning af stillads og inden det første lag strå kan lægges går der tit en lille uge, når det gamle tag skal fjernes. Så et tag med en gennemsnitlig størrelse på 200 m2 vil tage mellem 4-5 uger - forudsat, at det ikke regner eller stormer. Vi foretrækker ikke at fjerne hele det gamle tag på én gang, men tager sektioner på en husbredde af 6 m. Det har den fordel, at der er forholdsmæssigt lidt, der skal dækkes af med presenning. Og bygherren får ikke dårlige nerver af at have åbnet hele taget i tilfælde af regn og storm.


Hvor længe holder et stråtag?

Hvor længe holder et dårligt lagt stråtag?

Vi har været udsat for et nedslidt tag, der max. har været 15 år gammelt. Taglægterne var som nye, men de valgte rør var meget tynde og korte (formodentlig af dansk herkomst). Derudover var taget belagt med et tykt lag mos, så taget ikke kunne "ånde" og tørre ud. Det gamle strå var nærmest komposteret og taget var fyldt med huller forårsaget af husmår og fugle der nemt kunne bane sig vej igennem den bløde stråmasse.

Luft er altafgørende for et stråtag - både ude- og indefra. Begår man den fejl at udbygge tagetagen og presse isoleringen direkte op mod strået og endda ikke har anvendt dampbremse, er levetiden af stråtaget meget begrænset. Den indvendige rumfugt sætter sig på det koldeste punkt (strået) og manglende luft til taget gør, at rørene rådner indefra og i værste tilfælde bliver der dannet skimmelsvamp. Er taget derudover belagt med et tykt lag mos udvendig tager det ikke lang tid før taget er rådnet væk. Det kræver derfor også omtanke af bygherren, hvis man vil have lang glæde af sit stråtag. En tommelfingerregel siger, at jo mere tørt et stråtag er, desto længere holder det!

 

Hvor længe holder et korrekt lagt stråtag?

Et nyt tag, der har den nødvendige luftregulering indefra og bliver holdt mosfrit udefra, har en typisk levetid på minimum 40 år - alt efter taghældning og tykkelse af stråtækningen. Et stråtag med en hældning over 45 grader og tækket i en tykkelse på 35- 40 cm med nogle gode, kraftige rør fra f.eks. Rumænien, kan sagtens ligge i 50 år.


Hvorfor vælge Torstedgaard Tækkefirma?

Det er generelt meget vigtigt at få fat i den rigtige håndværker til en opgave - specielt når byggesummen er forholdsmæssig høj og arbejdet oftest tager flere uger at udføre. Forholdet mellem bygherre og håndværker skal i hele perioden være tillidsfuld og det er derfor vigtigt, at man fra den første kontakt får en uddybende snak om hvad bygherren ønsker og hvad håndværkeren kan yde. Det nytter ikke noget, hvis et håndværksfirma lover guld og grønne skove og der efterfølgende ikke er hold i udsagnene. Det er altid en god ide at alle aftaler indgås på skrift.

 

Den nødvendige erfaring

For at kunne udføre en god service og godt håndværk har Torstedgaard Tækkefirma ansat tækkere med mange års erfaring. De har set lidt af hvert og er gode til at udforme taget, så det har et harmonisk udseende. Det er meget vigtigt, at de har den fornødne erfaring med, hvordan rørene skal sorteres rigtigt, så de forskellige rørtykkelser og længder bliver anvendt de rigtige steder på taget for at give det så lang levetid som muligt. Sammenspillet mellem at anvende et naturmateriale og udforme taget, så det har det flotte udseende, er meget krævende og er en spændende udfordring hver gang et tag skal tækkes. Intet færdiglagt tag ligner et andet, da rørene ofte er forskellige fra ordre til ordre og alt efter hvor og hvornår de er blevet høstet. Vi vil selvfølgelig gerne efterkomme specielle ønsker hvis det er teknisk muligt.

Tyske håndværkere har i almindelighed ry for at være pålidelige, pligtopfyldende og ansvarsbevidste. Dette genspejler vores tyske tækkere til punkt og prikke. Man mærker tydeligt, at de kan lide arbejdet og det er meget vigtigt for dem at være stolte af resultaterne.
Torstedgaard Tækkefirma er ikke egnsbundet. Dvs. at vi er i stand til at tække i hele landet, da det er uden betydning for tækkemændene, hvor i Danmark de arbejder og sover.
Dette betyder også, at det er helt nødvendigt at arbejdet bliver gjort færdigt, inden en ny opgave påbegyndes. Lokale håndværkere har selvfølgelig, ofte til irritation for bygherrerne, flere arbejdspladser på én gang.

 

En aftale er en aftale

Kendetegnende for Torstedgaard Tækkefirma er, at de kvadratmeter stråtækning, der er angivet i den underskrevne ordrebekræftelse er bindende. Dvs. at der ikke kommer overraskelser efterfølgende med forlangende om mer- eller mindrebetaling, fordi man først ved arbejdets afslutning har fundet ud, at de faktuelle kvadratmetre ikke står i overensstemmelse med de oprindelige. Dette skaber tryghed både for bygherre og os, da der på intet tidspunkt er tvivl om betalingssummen. I ordrebekræftelsen vil der blive påført aconto-betalinger som bygherre og vi er blevet enige om inden ordrebekræftelsen bliver underskrevet af begge parter.

 

Oprydning, hvis det ønskes

Stråtækning er altid forbundet med en masse løse strå der kommer til at flyde rundt omkring huset i tækkefasen. Dette kan ikke undgås og det kan endda forekomme, at der ligger strå 10 meter fra huset i bede og på græsplænen, når der har været kraftig vind. Har bygherren valgt at få efterfølgende oprydning med i ordren, vil grunden omkring huset se ud som forefundet. Løse strå og andet affald fra tækningen vil blive lagt i containeren eller stor trailer, som bygherren stiller til rådighed under tækningen.

Med venlig hilsen
Klaus Hanten


Mobil: 51 22 93 90
Klaus@nyt-straatag.dk
Torstedgaard Tækkefirma
Lunding Møllevej 15
6100 Haderslev

Du er velkommen til at benytte denne uforpligtende formular for spørgsmål:

Kontaktformular

Navn

E-mail og/eller telefon-nr. (Obligatorisk)

Emne